De juiste informatie, op het juiste moment in de juiste vorm

Misschien trappen we een open deur in, maar toch: veranderen is minder simpel en vanzelfsprekend dan u denkt. Want hoe voegt u verschillende bedrijfsonderdelen samen terwijl de winkel openblijft? Hoe zorgt u dat de wensen van verschillende gebruikersgroepen worden behartigd als het gaat om informatievoorziening? Oftewel: hoe krijgt u de juiste informatie op de juiste plek, op het juiste moment en de juiste manier? Dát zijn vraagstukken waar wij ons graag mee bezighouden!

Complete ondersteuning bij informatiemanagement.

Veranderingen in de informatievoorziening detecteren en selecteren en vervolgens vaststellen op welke manier u daar invulling en uitvoering aan kunt geven; dat is in een notendop wat wij verstaan onder informatiemanagement. We helpen u bij het vormen van een visie, maar ook bij de realisatie van IT-oplossingen in projecten en agile werkvormen. In de praktijk gaat het om uiteenlopende situaties: van een fusie of herinrichting van huidige systemen, tot het digitaliseren van bestaande bedrijfsprocessen.

Om dit soort vraagstukken op de juiste manier aan te vliegen, maken we gebruik van verschillende expertises:

 1. Data analyse: u krijgt ondersteuning op het gebied van data governance (hoe richt ik de data huishouding van de organisatie in), data quality  (hoe staat het met de juistheid, volledigheid en beschikbaarheid van data), data visualisation (hoe krijg ik inzicht in de verwerking van data) en data validation (hoe effectief zijn de beoogde controles op het beheer en de verwerking van data)
 2. Informatiemanagement: we vertalen de informatiebehoeften uit uw organisatie naar de juiste informatievoorziening. Dat doen we zowel op strategisch, tactisch als sturend niveau.
 3. Productmanagement: we zetten uw wensen en eisen om naar een maakbaar product. Daarbij zorgen we voor een daadkrachtige aansturing van (agile) development teams en het managen  van stakeholders. Ook helpen we u bij het vaststellen van realistische product roadmaps op basis van ‘customer journeys’ en de selectie van de juiste leveranciers.

Meerwaarde op álle fronten

Tijdens dit soort trajecten benutten we graag de mogelijkheid om uw bedrijfsprocessen tegen het daglicht te houden en te optimaliseren. En ook niet geheel onbelangrijk: we zijn als geen ander in staat de nodige verbindingen te leggen, omdat we zowel business- als IT taal spreken. Dit zorgt voor een goed gestroomlijnd traject waarin niet alleen resultaat, maar ook een prettige samenwerking centraal staan.

Heeft u interesse en wilt u uw informatiemanagement ook naar een hoger niveau brengen? Neem dan contact op met Argis via 038 – 23 40 555.

DENNIS BOERSEN

IT RISK MANAGER

Verbindend. Pragmatisch. Oog voor toegevoegde waarde en proportionaliteit. Brengt IT-risicobeheersing op een hoger niveau. En schakelt daarbij makkelijk met alle lijnen en lagen in uw organisatie.

Dennis heeft meer dan 15 jaar ervaring in IT en Risk Management. Als IT Auditor en IT Risk Manager in de 1e, 2e en 3e lijn binnen organisaties. Hij heeft zijn toegevoegde waarde bewezen in o.a. deze functies en projecten:

 • Sleutelfunctiehouder en sleutelfunctievervuller Internal Audit posities bij diverse verzekeraars;
 • Functionaris Gegevensbescherming bij meerdere onderwijsinstellingen;
 • DNB Good Practice Informatiebeveiliging GAP analyses;
 • SO27001 certificeringstrajecten
 • Het inrichten en opzetten van Risico Control Frameworks voor diverse financiële instellingen;
 • Het inrichten van een Niet-financieel risicomanagement Framework en het rapporteren naar klanten bij een grote pensioenuitvoerder;
 • Het inzetten van Data-Analyse tools bij overheid en financiële instellingen;
 • CISO rollen bij verschillende organisaties