Beleid, richtlijnen en implementatie voor informatiebeveiliging en privacy borging

Het belang van IT governance wordt met de dag groter. Als organisatie moet u steeds meer wendbaar en weerbaar zijn en meegaan met veranderingen zoals onder andere digitalisering met zich meebrengt. Dit alles moet op een beheerste en veilige wijze gebeuren.  Een onderlinge afstemming tussen bedrijfsdoelstellingen en IT-mogelijkheden is daarom onmisbaar om écht in control te kunnen zijn.  Argis helpt u daarbij!

Creëer samenhang met IT governance!
Business en IT maken samen uw bedrijf en staan nauw met elkaar in verbinding. Maar hoe gaat u om met veranderingen en hoe kunt u op een beheerste manier vernieuwen? Wat moet u doen met een wildgroei aan systemen en applicaties en hoe creëert u een structuur die toekomstvast is en aansluit bij de ontwikkelingen in de sector? Om dit soort vraagstukken op de juiste manier aan te vliegen is IT governance van groot belang.  Met onze kritische en onafhankelijke blik helpen wij u verder!

IT governance in ál haar facetten

Wij helpen u bij het vormen van de visie tot de uiteindelijke realisatie van IT. En dat doen we zowel binnen projecten als agile werkvormen. En niet geheel onbelangrijk: we spreken zowel business- als IT taal. Zo kunnen we als geen ander de benodigde verbindingen leggen.

Voorbeelden van expertises waarmee we u van dienst kunnen zijn:

 1. Business en IT analyse: we analyseren uw huidige situatie, de gewenste situatie en de benodigde stappen om de overbrugging tussen business en IT te maken.
 2. Ontwikkelen door architectuur: we brengen uw organisatie en informatievoorzieningen op een eenvoudige, visuele manier in kaart. Zo kunt u beheersbare stappen richting vernieuwing zetten terwijl doelstellingen en benodigde IT investeringen in balans blijven. Daarbij helpen we u ook bij het ontwikkelen van de architectuurfunctie, zodat u beheersbaar veranderen kunt verankeren in uw organisatie.
 3. Portfoliomanagement: zijn de plannen en behoeftes duidelijk, maar wordt het tijd dat wensen realiteit worden? Dan is het tijd voor portfoliomanagement. Wij helpen u bij het inrichten van portfoliomanagement, zodat u een portfolio of roadmap kunt vaststellen en vasthouden. Op deze manier blijven processen voorspelbaar en kunt u bijsturen wanneer inhoud, financiën of snelheid daarom vragen. Zo ontstaat binnen de verschillende bedrijfsonderdelen een overkoepelend streven en creëert u een realiseerbaar portfolio dat past bij de mensen en middelen van uw organisatie.

Bent u enthousiast geworden en kunt u ook hulp gebruiken bij uw IT Governance? Bel naar 038 – 2340555.

DENNIS BOERSEN

IT RISK MANAGER

Verbindend. Pragmatisch. Oog voor toegevoegde waarde en proportionaliteit. Brengt IT-risicobeheersing op een hoger niveau. En schakelt daarbij makkelijk met alle lijnen en lagen in uw organisatie.

Dennis heeft meer dan 15 jaar ervaring in IT en Risk Management. Als IT Auditor en IT Risk Manager in de 1e, 2e en 3e lijn binnen organisaties. Hij heeft zijn toegevoegde waarde bewezen in o.a. deze functies en projecten:

 • Sleutelfunctiehouder en sleutelfunctievervuller Internal Audit posities bij diverse verzekeraars;
 • Functionaris Gegevensbescherming bij meerdere onderwijsinstellingen;
 • DNB Good Practice Informatiebeveiliging GAP analyses;
 • SO27001 certificeringstrajecten
 • Het inrichten en opzetten van Risico Control Frameworks voor diverse financiële instellingen;
 • Het inrichten van een Niet-financieel risicomanagement Framework en het rapporteren naar klanten bij een grote pensioenuitvoerder;
 • Het inzetten van Data-Analyse tools bij overheid en financiële instellingen;
 • CISO rollen bij verschillende organisaties