Ontdek het geheim van succesvolle IT audits

Auditing is van groot belang om het goed functioneren van bestaande IT-implementaties vast te stellen. Werkt de automatisering goed of is er sprake van fraude door  ‘zwakheden’ in het systeem? Lopen processen naar wens, of sluipen er onnodige fouten in? Een audit kan antwoord bieden op deze vragen!

Waarom een audit?
Een belangrijke aanleiding voor een audit zijn de eisen die vanuit de overheid, wet & regelgeving of uw afnemers worden gesteld. De overheid wil dat u een onafhankelijke beoordeling door een auditor laat uitvoeren, zodat inzichtelijk wordt of u aan de wet- en regelgeving voldoet. Denk bijvoorbeeld aan de ENSIA-vereisten voor gemeenten, de ISAE3402-verklaring rondom uitbestedingen en het voldoen aan de AVG. Maar een audit is veel meer dan een strenge overhoring of het afvinken van een checklist, het levert uw organisatie een wereld aan inzicht op waar u direct uw voordeel mee kunt doen!

Ontdek het onzichtbare!
Tijdens een audit gaan we de dialoog met u en uw medewerkers aan, met één gemeenschappelijk doel: de organisatie naar een hoger plan tillen. Met 20 jaar ervaring bij verschillende organisaties weten we als geen ander waar belangrijke aandachtspunten liggen. In combinatie met onze data-driven benadering komen er tijdens een audit altijd verbeterpunten naar voren waar u direct mee aan de slag kunt.

Twee voorbeelden uit de praktijk:

 • Werkt u bij de gemeente? Dan kan een audit helpen om inzicht te krijgen in eventuele onterechte uitkeringen. Ook dubbele betalingen komen tijdens een audit aan het licht. Zo kunt u in de toekomst eventuele fraude voorkomen.
 • Bent u werkzaam in het onderwijs? Dan kan een audit inzichtelijk maken of er lekken in het systeem zitten. Zo kan het voor buitenstaanders bijvoorbeeld verrassend eenvoudig zijn om cijferlijsten aan te passen, zonder dat u dit doorheeft. Een audit biedt inzicht in deze veiligheidsissues en zorgt ervoor dat u direct de veiligheid van uw systemen kunt aanpakken.

 

Welke audits bieden we aan?
Als IT consultants zijn we in het bijzonder gespecialiseerd in IT auditing. Hierbij kijken we grondig naar de automatisering van uw organisatie en geven we verbetervoorstellen waarmee u kunt werken aan een waterdichte IT-structuur.

We sommen de mogelijkheden graag nog een keer voor u op:

 • IT auditing: krijg een boordeling van de automatisering van uw organisatie
 • Quality auditing: krijg inzicht in de werking van uw kwaliteitsmanagementsysteem

Ga ook voor een sterke organisatie!
Een audit van Argis kenmerkt zich door de mensgerichte benadering en is waarderend. We focussen op datgene wat goed gaat en er is ruimte voor verbetervoorstellen. Als auditors zijn we scherp op de inhoud en tegelijkertijd doelgericht. Onze ambitie? Systemen en processen verbeteren, om zo uw organisatie sterker te maken.

Bent u enthousiast en wilt u ook een audit laten uitvoeren? Bel naar 038 – 2340555.

DENNIS BOERSEN

IT RISK MANAGER

Verbindend. Pragmatisch. Oog voor toegevoegde waarde en proportionaliteit. Brengt IT-risicobeheersing op een hoger niveau. En schakelt daarbij makkelijk met alle lijnen en lagen in uw organisatie.

Dennis heeft meer dan 15 jaar ervaring in IT en Risk Management. Als IT Auditor en IT Risk Manager in de 1e, 2e en 3e lijn binnen organisaties. Hij heeft zijn toegevoegde waarde bewezen in o.a. deze functies en projecten:

 • Sleutelfunctiehouder en sleutelfunctievervuller Internal Audit posities bij diverse verzekeraars;
 • Functionaris Gegevensbescherming bij meerdere onderwijsinstellingen;
 • DNB Good Practice Informatiebeveiliging GAP analyses;
 • SO27001 certificeringstrajecten
 • Het inrichten en opzetten van Risico Control Frameworks voor diverse financiële instellingen;
 • Het inrichten van een Niet-financieel risicomanagement Framework en het rapporteren naar klanten bij een grote pensioenuitvoerder;
 • Het inzetten van Data-Analyse tools bij overheid en financiële instellingen;
 • CISO rollen bij verschillende organisaties